MEdialle
Joulupata-keräyksen lahjoitukset käytetään kotimaan vähävaraisten auttamiseen. Joulupata-keräys auttaa myös paikallisesti, sillä kunkin padan tuotot jaetaan kyseisen padan paikkakunnalla. Joulupadat ovat kaduilla 13.-23.12.2024.
Keitä Joulupata-keräyksellä tuetaan?
- Vähävaraiset lapsiperheet
- Pienituloiset eläkeläiset
- Työttömät ja työkyvyttömät
- Syrjäytymisvaarassa olevat lapset ja nuoret
- Ruoka-apua tarvitsevat opiskelijat
Mistä tunnistaa joulupadan?
Joulupata-asetelma koostuu punaisista putkista, jotka muodostavat turvallisen kehikon joulupadalle. Itse padan alaosa on musta ja kansi punainen. Joulupata-asetelman kruununa on kolme lippua: kaksi Suomen lippua kertovat kotimaan auttamisesta ja yksi Pelastusarmeijan lippu avunantajasta. Joulupadalla päivystää kunniavartiosto eli joulupatavahti. Patavahti voi olla Pelastusarmeijan sotilas tai vapaaehtoinen henkilö. Joulupadan tunnusvärit ovat punainen ja valkoinen. Katupatojen lisäksi keskeisillä paikoilla on miehittämättömiä pikkupatoja rahalahjoituksia varten.
Joulupata tuottaa vuosittain lähes miljoona hyvän tahdon euroa. Joulupata on tunnetusti yksi kustannustehokkaimmista avustusmuodoista. Pelastusarmeijan keräyskulut ovat kaupungeissa pienet, sillä suuri osa työstä tehdään talkoovoimin. Tuotosta vähennetään vain keräyskuluja, jotka pyritään pitämään mahdollisimman alhaisina.
Yhteystiedot
Viestintäpäällikkö
Kati Kivestö
[email protected]
Joulupata 2023 lehdistötiedote
Joulupata 2022 lehdistötiedote
Joulupata 2021 lehdistötiedote
Joulupata 2020 lehdistötiedote